Tuliko autoosi tekninen vika? Toimi näin!

06.11.2019

Joka päivä sadat Suomalaiset kohtaavat ongelmia autojensa kanssa, joko tien päällä tai kotona. Nämä tekniset viat johtuvat monista eri syistä ja niiden ennaltaehkäiseminen voi olla vaikeaa. Jos auto sammuu kesken ajon tai ei lähde käyntiin, Viking on aina valmiina auttamaan jotta pääset nopeasti jatkamaan matkaasi.

Toimi näin jos matkasi katkeaa tekniseen vikaan

  • Pysy rauhallisena ja yritä saada auto turvalliseen paikkaan tien sivuun.
  • Kytke tarvittasessa hätävilkut varoittaaksesi muita tielläliikkujia.
  • Jos auto jää osittain tielle, varmistu ettei matkustajille tai muille tiellä liikkujille aiheudu vaaraa.
  • Pue päälle heijastava turvaliivi ja vie varoituskolmio riittävän etäälle auton taakse.
  • Soita Vikingille numeroon 0100-2424.
  • Kerro sijaintisi missä olet.
  • Viking tulee nopeasti paikalle ja auttaa sinua eteenpäin.

Jos tekninen vika ilmenee kotipihallasi tai auto ei käynnisty, ota meihin yhteyttä niin tulemme auttamaan sinua luoksesi.

Tekninen vika voi tulla milloin tahansa

Vaikka teknisten vikojen ehkäisemiseksi tekisi kaiken mahdollisen, ei niiden ilmaantumista voi kokonaan estää. Talvikuukausina pitkien kylmien pakkasjaksojen aikaan auton akuston vikaantumisen tai tyhjenemisen riski on korkeimmillaan. Monasti käynnistysapu riittää korjaamaan tämän ongelman.

Auton seistessä kylmässä, akun varaustila laskee. Tämä johtaa siihen, ettei auto enää käynnisty. Yksinkertainen ennaltaehkäisevä toimepide on ladata akkua säännöllisesti ja varmistaa että kaapeliliitännät ovat puhtaat ja luotettavasti kiinnitettyinä. Myös akun ikä vaikuttaa sen toimintakuntoon kylmissä olosuhteissa.

Toinen tärkeä tarkastuskohde moottorivikojen ehkäisyssä on moottorin riittävä öljymäärä. Jos moottorissa ei ole riittävästi öljyä, se voi pahimmillaan johtaa koko moottorin rikkoutumiseen.

Viking auttaa sinua jatkamaan matkaa jos tekninen vika yllättää

Jos autosi moottori sammuu tai muu tekninen vika kohtaa, ota yhteyttä meihin soittamalla numeroon 0100-2424 tai lähetä viesti kotisivujemme kautta. Tutkimme autosi ja pyrimme ratkaisemaan ongelman paikan päällä jotta pääset jatkamaan matkaasi. Jos vian laatu niin edellyttää, hinaamme auton lähimpään korjaamoon.