Ennakoi ja aja varovasti Joululiikenteessä

13.12.2018

Viking toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta. Haluamme kaikkien saapuvan turvallisesti kotiin Jouluna. Siksi kerromme tärkeitä ennakointiin ja varautumiseen liittyviä asioita joita sinun olisi hyvä miettiä ennen talvisilla teillä perheen kanssa liikkumista.

Liukkaus voi aiheuttaa vaarallisia tilanteita

Liukkaat ja jäiset tiet sekä pimeys tai lumisade voivat aiheuttaa vaarallisia tilanteita joulun aikaan. Ajokelistä voi muodostua haasteellinen ajaessasi jouluksi kotiin. Tarkista siksi säätiedoitukset hyvissä ajoin etukäteen ja yritä suunnitella matkasi niiden mukaan. Lämpötilan laskiessa, tien pinnat voivat jäätyä myös matkan aikana. Muista myös puhdistaa autosi ikkunat huolellisesti jäästä, siten että näkyvyys kaikkiin suuntiin on hyvä. Sillä voi olla kriittinen merkitys joissain tilanteissa.

Aloita matkasi hyvissä ajoin. Korkeat nopeudet ja tarpeettomat ohitukset aiheuttavat usein onnettomuuksia ja ulosajoja Joululiikenteessä. Aja rauhallisesti ja varovasti liukkailla teillä, välttäen auton hallinnan menetystä. Pidä riittävää turvaetäisyyttä muihin tiellä liikkujiin. Jos joku saavuttaa sinut takaa, ohjaa tien sivuun ja anna heidän ohittaa. Näin voit vaikuttaa itsesi ja muiden turvallisuuteen.

Akku ei pidä pakkasesta

Auton akku ei pidä pakkasesta ja sen varaustila voi nopeasti hekentyä auton seistessä kylmässä. Tyhjentyneeseen akkuun auttaa käynnistysapu, mutta akun kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota myös muilta osin. Ennen matkaa on hyvä tarkistaa akkujännite sekä mahdolliset akkunesteet ja akun ikä. Jos jännite on alentunut, on akku syytä ladata ennen matkaa. Näillä tarkastuksilla voit vähentää matkan keskeytymisen riskiä.

Viking toivottaa kaikille oikein Hyvää Joulua

Jos ennakoit ja varaudut jo ennen lähtöä, voi Joulun juhlistaminen alkaa jo autossa matkalla kotiin. Toivotamme kaikille Hyvää Joulua, onnellista uutta vuotta ja turvallisia kilometrejä. Ajetaan varovasti Joululiikenteessä.

Jos kuitenkin jotain yllättävää tapahtuu, Viking on valmiina auttamaan myös Jouluna. Soita meille numeroon 0100-2424 ja tulemme nopeasti missä ikinä oletkin.