Rengasrikko – aiheuttaja ja korjaus

06.11.2019

On varsin ikävä tunne kun joku renkaista rikkoutuu kesken matkan autolla ajettaessa. Sellaista tilannetta on vaikea estää ennakolta, koska emme voi vaikuttaa tiellä mahdollisesti oleviin vieraisiin esineisiin. Jos tällainen tilanne kuitenkin sattuu, on tärkeää yrittää saada auto turvalliseen paikkaan tien sivuun siten, ettet aseta itseäsi ja muita vaaraan.

Rengasrikon syy

Rengasrikko aiheutuu yleisimmin kahdesta syystä. Renkaalla ajetaan liian alhaisesta rengaspaineesta huolimatta, tai renkaaseen osuu jokin terävä esine joka puhkaisemasta reijästä ilma vuotaa pois.

Kun renkaaseen osuu esimerkiksi metalliesine, ruuvi, naula tai terävä kivi ja rengas puhkeaa, sen yleensä huomaa nopeasti. Joskus renkaaseen tunkeutunut esine voi aiheuttaa hitaan paineen alenemisen, jolloin rengas tyhjenee vasta useiden päivien kuluessa. Tietyömailla ajaessa pitää noudattaa erityistä varovaisuutta. Jos tien pintaan on levitetty kerros karkeaa teräväsärmäistä mursketta, on ajonopeutta syytä alentaa huomattavasti rengasrikkojen välttämiseksi.

Alhainen rengaspaine muodostaa myös rikkoutumisriskin. Alentunut paine renkaassa johtaa suurempaan vierintävastukseen, nostaa polttoaineen kulutusta, tekee ajokäyttäytymisestä epävakaata ja vahingoittaa renkaan rakennetta. Tämä johtaa pahimmassa tapauksessa renkaan rikkoutumiseen. Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa säännöllisin väliajoin rengaspaineet.

Rikkoutuneen renkaan korjaus

Uudemmissa autoissa on nykyään enää harvoin vararengasta. Sen tilalla on vaahtomaista paikkausainetta jolla voidaan tehdä rikkoutuneen renkaan tilapäinen paikkaus. Tällä paikkausaineella on omat rajoituksensa ja sitä ei voida käyttää renkaan pysyvään korjaukseen. Suuremmissa rengasvaurioissa ei paikkausaineesta ole apua. Monet autoilijat eivät myös välttämättä tiedä miten paikkausainetta kuuluu käyttää.

Jos autossasi ei ole vararengasta tai vaurio rikkoutuneessa renkaassa on suuri, ota yhteyttä Vikingiin. Me autamme sinua renkaan korjauksessa tai uusimisessa.

Viking auttaa rengasrikon kohdatessa

Huolehdimme että pääset turvallisesti ja nopeasti jatkamaan matkaasi. Jos rengasrikko yllättää ja olet epävarma miten sinun tulisi toimia, olemme aina valmiina auttamaan sinua. Ota meihin yhteyttä soittamalla numeroon 0100-2424 riippumatta siitä mihin aikaan vuorokaudesta apua tarvitset tai missä maassa olet. Me tulemme nopeasti paikalle.