Renkaan puhkeaminen

Jos sattuu onnettomuus, pysäytä auto turvalliseen paikkaan ja soita meille. Autamme sinua 24/7 – missä ikinä oletkin.

Renkaan puhkeaminen kuuluu tavallisimpien vahinkojen joukkoon ympäri vuoden. Syynä on yleensä ajaminen naulan, lasinsirpaleiden tai muiden ajoradalla olevien esineiden päälle.

Jos rengas puhkeaa, toimi näin

Rengas voi puhjeta milloin tahansa. Joskus ilma voi poistua puhjenneesta renkaasta nopeasti. Tällöin rengas tyhjenee ajon aikana. Ilma voi myös vuotaa ulos hitaasti. Tällöin rengas litistyy, kun auto ollut pysäköitynä jonkin aikaa.

Jos huomaat, että rengas on puhjennut, se on tarkastettava huolellisesti sekä ulko- että sisäpuolelta, jotta saadaan selville, voidaanko se korjata paikan päällä. Puhjennut rengas korjataan asettamalla sen sisäpuolelle tulppa. Tämän saa tehdä vain ammattilainen, jotta varmistetaan, että rengasta voidaan käyttää edelleen turvallisesti.

Kaikissa autoissamme on tulppasarja renkaiden tilapäistä korjaamista varten, joten pääset turvallisesti korjaamolle. Jos rengas on vaurioitunut niin vakavasti, että sitä ei voida korjata, rengas on vaihdettava paikan päällä.

 • Jos huomaat, että rengas tyhjenee ajon aikana, auto täytyy ajaa turvalliseen paikkaan tien sivuun, jotta se ei haittaa muuta liikennettä ja aiheuta vaarallisia tilanteita.
 • Jos joudut pysäyttämään auton muualle kuin turvalliseen paikkaan, käytä huomioliiviä ja aseta tien viereen varoituskolmio.
 • Ota yhteys Viking-tiepalveluun. Tulemme luoksesi nopeasti.

Renkaan korjaaminen paikan päällä tai hinaus korjaamoon

Jos rengas puhkeaa, on olemassa erilaisia toimintavaihtoehtoja. Valittava vaihtoehto riippuu renkaan vaurion luonteesta ja siitä, onko käytettävissä varapyörä.

Renkaan tulppaaminen

Jos renkaan vaurioituminen tekee tämän mahdolliseksi, korjaamme renkaan väliaikaisesti tulppaamalla sen, jotta voit ajaa sillä, kunnes uusi rengas on paikallaan. Hinausautojemme kuljettajat ovat perusteellisesti koulutettuja. He noudattavat tiukkoja ohjeita turvallisuutesi varmistamiseksi. Valitettavasti kaikkia puhjenneita renkaita ei voida korjata korjaussarjalla.

Hinaus korjaamoon

Jos rengas on vaurioitunut niin pahasti, että sitä ei voida tulpata eikä varapyörää ole saatavilla, autamme hinaamalla autosi lähimpään korjaamoon.

Varapyörä

Jos vaurioitunutta rengasta ei voidaan korjata paikan päällä ja sinulla on varapyörä, hinausauton kuljettaja vaihtaa sen, jotta pääset jatkamaan matkaasi.

Viisi vinkkiä renkaiden puhkeamisen välttämiseksi ja estämiseksi

 • 1. Tarkista rengaspaineet usein. Kun renkaiden ilmanpaine on oikea, ne pysyvät paremmassa kunnossa ja varmistavat parhaan mahdollisen pidon.
 • 2. Vältä renkaiden osumista teiden reunakiveyksiin. Iskut rasittavat renkaita voimakkaasti.
 • 3. Tarkista säännöllisesti, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja että niissä ei näy vaurioita. Esimerkiksi viillot, pullistumat ja lovet voivat olla merkkejä vaurioitumisesta.
 • 4. Varmista, että autossa on kaikki tarvittava: tiivistysvaahto, pienoiskompressori, venttiilinvetolaite ja varoituskolmio.
 • 5. Tutustu autossasi oleviin renkaankorjauslaitteisiin, jotta osaat tarvittaessa käyttää niitä. On suositeltavaa pitää autossa varapyörää ja tunkkia.

Näin se toimii

Ymmärrämme, että jääminen tienposkeen puhjenneen renkaan vuoksi on stressaavaa ja aiheuttaa hankaluuksia. Siksi me Viking-tiepalvelussa teemme parhaamme tarjotaksemme aina nopeaa ja ammattitaitoista palvelua koko maassa. Sinun tarvitsee vain ottaa meihin yhteys. Me hoidamme loput.

 • Soita numeroomme 0100-2424 tai tilaa tiepalvelua sivustostamme.
 • Pyyntösi vastaanottava asiakaspalveluhenkilöstö vahvistaa sijaintisi, autotyyppisi ja muut tarvittavat tiedot.
 • Jokin hinaus- tai huoltoautoistamme saapuu luoksesi pian.
 • Hinausautojemme kokeneet kuljettajat tarkastavat ja arvioivat renkaan vaurioitumisen ja kertovat kustannustehokkaimmista vaihtoehdoista.
 • Renkaan puhkeamisen aiheuttaman vaurion mukaan hinausauton kuljettaja joko korjaa renkaan tai vaihtaa varapyörän, jos autossasi on sellainen.
 • Jos vaurio on niin vakava, että rengasta ei voi korjata tilapäisesti eikä varapyörää ole käytettävissä, hinausauton kuljettaja auttaa hinaamalla auton lähimpään korjaamoon.

Jos onni ei ole ollut myötä ja rengas on puhjennut, anna Viking-tiepalvelun auttaa jatkamaan matkaa turvallisesti ja nopeasti.

Tee itse – vaihda varapyörä, tulppaa rengas tai käytä rengasvaahtoa

Jos matkan jatkumiseksi rengas on tarkoitus korjata tilapäisesti esimerkiksi tulppaamalla, on suositeltavaa turvautua ammattilaisen apuun, jotta ajaminen on turvallista. Voit tietysti ostaa tulppaussarjan, rengasvaahtoa ja työkaluja puhjenneen renkaan paikkaamiseksi itse.

 • Varapyörän vaihtaminen renkaan puhkeamisen vuoksi  – Jos vaurio on niin vakava, että rengasta ei voi korjata väliaikaisesti tai et tiedä varmasti, miten rengas paikataan, vaihda autoon varapyörä.
 • Renkaan paikkaaminen itse tulppasarjalla – Reiän voi paikata väliaikaisesti tulppasarjalla, kunnes puhjennut rengas vaihdetaan uuteen. Tulppasarjoja myydään huoltoasemilla, joten sellainen kannattaa pitää mukana autossa. Jos aiot korjata renkaan tulppaamalla itse, on tärkeää varmistaa, että se tehdään oikein ja että reikä tukitaan kokonaan.
 • Korjaaminen väliaikaisesti rengasvaahdon avulla  – Rengasvaahdolla renkaan voi tiivistää väliaikaisesti, jotta voit ajaa auton lähimpään korjaamoon. Varmista, että rengasvaahtoa on riittävästi ja että sen viimeinen käyttöpäivää ei ole ylitetty.
 • Väliaikainen korjaaminen puhkeamissuihkeen avulla – Neljäs vaihtoehto on korjata rengas tilapäisesti puhkeamissuihkeella, kunnes uusi rengas on paikallaan. Se tiivistää ja paineistaa renkaan. Se soveltuu parhaiten pieniin reikiin.

Usein puhjenneista renkaista kysyttyä

Haluatko lisätietoja siitä, mitä pitää tehdä, jos rengas puhkeaa?

Miten korjaan renkaan tulppaamalla?

+

Jos korjaat puhjenneen renkaan tulppasarjalla, on tärkeää pysäköidä auto siten, että renkaan venttiili jää yläasentoon. Tällöin tiivisteaineen saa renkaaseen helpommin. Jos puhkeamisen aiheuttanut esine jää renkaaseen, älä vedä sitä ulos. Jos vedät esineen ulos, vuoto laajenee. Tällöin tiivistysaine ei välttämättä toimi yhtä hyvin kuin se toimisi, jos esine jätetään paikalleen. Jos jätät esineen paikalleen, renkaan vuoto on vähäisempi ja helpompi tiivistää.

Kuinka pitkälle voin ajaa varapyörällä?

+

Yhä harvemmissa autoissa on varapyörä, joten sellainen on käytettävissä yhä harvemmin. Yhä useammat ottavat meihin yhteyden hinauttaakseen auton lähimpään merkkikorjaamoon. Jos kuitenkin haluat käyttää varapyörää, on suositeltavaa ajaa lähimpään korjaamoon renkaan vaihtamiseksi. Varapyörällä ajettaessa nopeus ei saa ylittää 80 km/h.

Mitä vaaroja aiheutuu, jos rengasvaahdon viimeinen käyttöpäivä on jäänyt taakse?

+

Tällöin kumimassa menettää elastisuutensa, joten se ei välttämättä tuki reikää tyydyttävästi. Useilla merkkikorjaamoilla tämän tarkastus tehdään rutiininomaisesti, kun autosi huolletaan. Tarkista tämä rutiini seuraavan kerran, kun autosi huolletaan.

Puhkesiko rengas tien päällä?

Olemme sitoutuneet varmistamaan, että matkasi jatkuu turvallisesti mahdollisimman pian. Etkö tiedä varmasti, miten puhjennut rengas korjataan tai vaihdetaan?
Olemme valmiina auttamaan sinua.
Soita numeroomme 0100-2424
 tai tilaa tiepalvelua sivustostamme.