Käynnistysapu

Eikö auto tahdo käynnistyä? Syynä voi olla tyhjä auton akku. Meiltä saat apua - paikasta ja ajasta riippumatta.

Etkö saa autosi moottoria käyntiin? Hinausautomme saapuu paikalle nopeasti, joten autosi käynnistyy varmasti ja hellävaraisesti ammattilaistasoisen apukäynnistimen avulla. Samalla tarkistamme, onko auton akku hyvässä kunnossa.

Eikö auto käynnisty?

Kun turvaudutaan tiepalveluapuun, autojen akkuongelmat kuuluvat yleisimpien syiden joukkoon. Auton akku tyhjenee useiden syiden vuoksi. Niitä ovat pakkanen, valojen jääminen päälle ja auton pitkään kestänyt käyttämättömyys. Syystä riippumatta ei tunnu mukavalta kääntää virta-avainta ja huomata, että moottori ei käynnisty.

Jos akku on pelkästään tyhjentynyt, voit käynnistää auton käyttämällä käynnistyskaapeleita tai apukäynnistintä. Se on tehtävä oikein, jotta auton akku ei vaurioidu tai turvallisuus ei vaarannu. Jos auto yritetään käynnistää virheellisesti, auton elektroniikka voi vaurioitua vakavasti, ja pahimmassa tapauksessa auton akku räjähtää. Jos et ole täysin varma siitä, miten auto käynnistetään kaapeleilla tai apukäynnistimellä, on suositeltavaa ottaa meihin yhteys, jotta saat ammattitaitoista käynnistysapua.

Käynnistysapu 24/7 – koko Suomessa

Yleensä akku tyhjenee juuri silloin, kun siitä aiheutuu eniten haittaa. Silloin stressaantuu ja aiheutuu myöhästymisiä. Me Viking-tiepalvelussa teemme kaikkemme tarjotaksemme sinulle nopeaa ja ammattitaitoista apua koska tahansa ja kaikkialla. Jos tarvitset käynnistysapua, sinun tarvitsee vain ottaa meihin yhteys, ja me hoidamme loput.

 • Soita numeroomme 0100 2424 tai varaa tiepalveluapua sivustossamme.
 • Pyyntösi vastaanottava asiakaspalvelumme vahvistaa sijaintisi, autosi tyypin ja muut tarvittavat tiedot.
 • Jokin hinausautoistamme saapuu paikalle nopeasti.
 • Kokeneet kuljettajamme tarkistavat autosi akun kunnon.
 • Hinausauton kuljettaja käynnistää auton turvallisesti ja varovasti ammattilaistasoisella apukäynnistimellä.
 • Pian voit jatkaa matkaasi turvallisesti.

Jos auton akku tyhjenee jostain syystä, anna meidän auttaa sinua pääsemään perille turvallisesti.

Tilaa käynnistysapua

Käynnistysavun kustannukset

Useimmissa tapauksissa autosi kasko- tai osakaskovakuutus kattaa Viking-tiepalvelun käynnistysavun, jos vakuutukseesi sisältyy tiepalvelu. Jos sinulla on kysyttävää vakuutusturvasta tai tiepalvelun sisältymisestä takuuseen, soita numeroomme 0100 2424.

Tee itse: näin käytät apukäynnistyskaapeleita, apukäynnistintä ja/tai auton akkulaturia

Jos akku tyhjenee, voit käynnistää moottorin apukäynnistyskaapeleiden ja toisen auton avulla tai käyttämällä apukäynnistintä tai akkulaturia. Apukäynnistys on tehtävä oikeassa järjestyksessä ja oikealla tavalla. Pahimmassa tapauksessa virheellinen menettely voi vaurioittaa auton elektroniikkaa vakavasti. Apukäynnistyskaapelit tai apukäynnistimen kaapelit on kiinnitettävä autoon tarkalleen oikeassa järjestyksessä.

Jos käytät apukäynnistyskaapeleita

Käynnistysapu Viking Finland
Jos sinulla on apukäynnistyskaapelit ja lähistöllä on toinen auto, jonka kuljettaja suostuu auttamaan, tämä on tehokas tapa saada moottori uudelleen käyntiin.
 1. Jos akku on tyhjä, varmista ensin, että kaikki auton sähköjärjestelmät ja -laitteet on kytketty pois päältä.
 2. Auttava auto täytyy pysäköidä mahdollisimman lähelle omaa autoasi (autot eivät kuitenkaan saa koskettaa toisiaan).
 3. Varmista, että molempien autojen moottorit on sammutettu. Avaa konepellit. Irrota virta-avaimet.
 4. Kiinnitä yhden apukäynnistyskaapelin yksi pää tyhjentyneen akun plusnapaan.
 5. Kiinnitä tämän jälkeen saman kaapelin toinen pää toisen auton täyteen ladatun akun plusnapaan.
 6. Kiinnitä toisen apukäynnistyskaapelin yksi pää täyteen ladatun akun miinusnapaan.
 7. Kiinnitä saman apukäynnistyskaapelin toinen pää kunnolliseen maadoituskohtaan autossasi niin kauas akusta kuin mahdollista – moottorin kiinteä metalliosa on yleensä paras valinta.
 8. Käynnistä toisen auton moottori.
 9. Yritä käynnistää sen auton moottori, jonka akku on tyhjä. Jos moottori ei käynnisty muutamalla yrityksellä, syynä voi olla vakavampi ongelma kuin tyhjä akku. Soita tällöin numeroomme 0100 2424 tai tilaa apua sivustossamme.
 10. Jos autosi käynnistyy, anna molempien autojen moottorien käydä noin viisi minuuttia.

Kun sen auton moottori on käynnistynyt, jonka akku on tyhjentynyt, apukäynnistyskaapelit täytyy jättää paikoilleen vielä joksikin ajaksi, jotta molempien autojen akkujen jännite-ero tasaantuu.

HUOMIO! Auton elektroniikka on suurimmassa vaarassa tuhoutua, kun apukäynnistyskaapelit irrotetaan autoista. Sammuta moottori. Irrota apukäynnistyskaapelit päinvastaisessa järjestyksessä kuin ne yhdistettiin.

Kun apukäynnistyskaapelit on irrotettu, käynnistä auto uudelleen ja aja normaalisti noin puoli tuntia, jotta akku latautuu hieman.

Jos käytät apukäynnistintä

Jos käytät apukäynnistintä
Jos käytät apukäynnistintä

Apukäynnistin toimii kuin lisäakku. Se yhdistetään kahdella apukäynnistyskaapelilla. Apukäynnistin syöttää riittävästi tehoa lyhyen ajan, jotta auton moottori käynnistyy.

Jos et tiedä varmasti, voidaanko autosi käynnistää apukäynnistimellä, tarkista asia autosi käyttöohjeesta tai ostopaikasta. Apukäynnistimesi käyttöohjeessa kerrotaan sen käyttämisestä ja käyttömahdollisuuksista.

 1. Tarkista, onko auton akussa varausta (jos on, kojetaulun merkkivalot palavat, kun autoa yritetään käynnistää).
 2. Jos auton akussa on varausta, apukäynnistin voidaan yhdistää suoraan akkuun. Yhdistä punainen kaapeli plusnapaan ja musta kaapeli miinusnapaan.
 3. Jos auton akussa EI ole jännitettä, irrota pluskaapeli auton akusta ja yhdistä apukäynnistimen punainen kaapeli auton pluskaapeliin ja musta kaapeli akun miinusnapaan.
 4. Yritä käynnistää auton moottori.

Kun moottori on käynnistynyt, toimi samoin kuin apukäynnistyskaapeleita käytettäessä. Sammuta auton moottori ja irrota apukäynnistimen kaapelit päinvastaisessa järjestyksessä kuin yhdistit ne.

Jos käytät auton akkulaturia

Jos huomattuasi auton akun tyhjentyneen sinun ei tarvitse ajaa autoa, voit ladata akun laturilla. Jos latausvirta on esimerkiksi 3 Ah (ampeerituntia), 65 Ah:n akun lataaminen täyteen kestää noin 22 tuntia.

 1. Aloita irrottamalla kansi akun päältä.
 2. Poista muovitulpat ja tarkista nesteen taso akussa. Voit tarvittaessa löysentää ne kolikon tai ruuvimeisselin avulla.
 3. Nesteen tason tulee olla lyijylevyjen yläpuolella. Jos nestettä on liian vähän, lisää akkuvettä.
 4. Yhdistä tämän jälkeen akkulaturi auton akkuun kytkemällä ensin musta hauenleuka miinusnapaan ja punainen hauenleuka plusnapaan.
 5. Työnnä lopuksi laturin sähköpistoke pistorasiaan pohjaan saakka.

Kun akku on ladattu täyteen, irrota akkulaturin pistoke pistorasiasta. Irrota punainen ja mustan hauenleuka akun navoista. Tarkistaa nesteen taso akussa vielä kerran ennen muovitulppien kiinnittämistä paikoilleen. Aseta lopuksi kansi takaisin paikalleen.

Tarvitsetko käynnistysapua?

Hinausautojemme kokeneet kuljettajat ovat tottuneet käyttämään niiden uusinta apukäynnistystekniikkaa. Jos tiedä varmasti, kuinka tilanteessa täytyy toimia, vältä henkilövahingot ja auton elektroniikan vaurioituminen. Anna meidän testata akku nopeasti ja turvallisesti ja käynnistää autosi moottori apukäynnistimellä.

Tilaa käynnistysapua?

Soita numeroomme 0100 2424 tai varaa tiepalveluapua sivustossamme.